DIT is DIT

Hier is DIT. DIT is niet zomaar een festival. DIT staat voor Do It Together. Volgens DIT is het festival van de toekomst een evenement dat gecoproduceerd wordt, dat energie opwekt en dat altijd op zoek is naar een +1. De scheidslijn tussen organisator, artiest, bezoeker, bedenker of deelnemer vervaagt. DIT is een proces, een zoektocht naar een nieuwe manier van organiseren, initiëren en verbinden.

Op 13 en 14 mei 2015 vond een ‘Editie Nul’ plaats op Strijp-S in Eindhoven. Hier werden de eerste plannen, initiatieven en de samenwerkingsverbanden onthuld en gingen jaarprocessen van start. DIT project start met Editie #0 in 2015, loopt een jaar en werkt toe naar Editie #1 in 2016.

Het doel van Editie #0 was de innovatieve en creatieve voorlopers en gangmakers van Eindhoven bij elkaar te brengen. Oplossingen voor de vraag van inwoners van Eindhoven en de stad zelf zullen werden onderzocht. De innovatieve en creatieve voorhoede heeft een jaar om aan deze oplossingen te werken. Deze worden gepresenteerd tijdens DIT Editie #1. DIT gaat om samenwerken aan een hoger doel waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. DIT draait om Togetherness. Het individu binnen een groep.