Grote sterrencast in Tilburg tijdens eerste editie Nederlands Musical Talent Gala

Zaterdag 1 juli 2017 verzamelde de Nederlandse musicalwereld zich in Theaters Tilburg voor de eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala. Onder anderen Freek Bartels, Stanley Burleson, Paul Groot, Anouk Maas, Jonathan Demoor, Michelle van de Ven, Yoran de Bont, Luc Steegers, Linda Verstraten, Jeske van de Staak, Willemijn Maandag en the Jukebox Boys stonden deze avond op de planken en brachten nummers uit de musicals van volgende seizoen; My Fair Lady, Sweeney Todd, From Sammy with Love, Titanic, You’re the Top, Liesbeth, de Musical en Was getekend, Annie M.G. Schmidt. Naast de grote sterren was een speciale rol weggelegd voor studenten van de Academie voor Muziek- en Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Het Nederlands Musical Talent Gala is de ultieme kans om de Academie voor Muziektheater meer naar voren te schuiven en Tilburg als muzikale stad in the picture te zetten. Dit initiatief van gemeente Tilburg, Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Theaters Tilburg en vooraanstaande Nederlandse musicalproducenten is een eerste stap in de ontwikkeling van de Nederlandse Musical en Muziektheaterdagen, waarin dit gala een vaste plek zal gaan innemen.

The show must go on
Toffey ging aan de slag met de identiteit van dit gala. In korte tijd kreeg het event een naam en een gezicht. Met een brand new identity op zak, konden we aan de slag met het ontwikkelen van middelen en het laden van online kanalen. In korte tijd moesten zoveel mogelijk mensen van deze avond op de hoogte zijn. Met behulp van flyers, posters, abri’s, online banners, online advertenties, PR en een programmaboekje wisten we de doelgroep te bereiken. De eerste editie van het Nederlands Musical Talent Gala was een succes: een mooi programma, een goed gevulde zaal en een snel groeiende (online) achterban die in korte tijd is ontstaan.

Partners: Bram Reiniers (Vetgroener), Theaters Tilburg

Website: www.theaterstilburg.nl
Facebook: MusicalTalentGala
Instagram: @musicaltalentgala