Wij zijn creatieve campagnemakers. Toffey werkt aan ideeën die gezien moeten worden. We geven vorm aan merkwaardige initiatieven en verbinden deze met het juiste publiek. Campagnes die blijven plakken. Typisch Toffey.

DIT

2 september 2016
0
Toffey

Details

diteditie01

Een Do-It-Together festival dat de energie van Eindhoven reflecteert, voor en door de creatieve en innovatieve voorhoede van de stad, hoe zet je dat in de markt?

DIT is Anders
Sinds januari  2015 is Toffey doing it together.  Als de rechterhand van Siem Nozza lanceert Toffey een nieuw initiatief, een festival  waarbij de  scheidslijn tussen organisator, artiest, bezoeker, bedenker of deelnemer volledig vervaagt is en samenwerken voorop staat.

diteditie02

DIT Editie #0 & #1
DIT brengt de innovatieve en creatieve voorlopers en gangmakers van Eindhoven en daarbuiten bij elkaar. Inmiddels heeft DIT meerdere edities achter de rug en nog vele meer zullen volgen. DIT strijkt jaarlijks neer op Plug In City, het Veemgebouw, op het strand bij Onder de Leidingstraat, Area51, het Ketelhuisplein en het Klokgebouw. Met Hemelvaart is heel Eindhoven DIT. En omgekeerd. Op het Stationsplein, in de binnenstad en zeker ook op Strijp-S wordt DIT tot een hoogtepunt gebracht. DIT is een experiment en wordt als business-model doorontwikkeld. In de vorm van een blauwdruk zoeken we in samenwerking met Brabant C en Camilla van de Boom naar een manier om wereldwijd steden te verduurzamen door nieuwe verbindingen te maken door middel van een Do-It-Together formule.

DIT is ook Design
Als opmaat naar editie #1 van DIT (Hemelvaart 2016) bood het DIT-collectief tijdens Dutch Design Week een podium aan creatieven en innovatieven. Onder het mom ‘DIT is ook Design’ werden in een spannende expeditie door het centrum van Eindhoven de randen van design opgezocht. Van een 3D geprinte jurk tot meubels van vogelgriepkippen en opwindbare glazen dildo’s. DIT is ook Design! Toffey was – als onderdeel van het DIT collectief – één van de drijvende krachten achter de etalageroute. Samen met Scherp Ontwerp hebben we dagelijks de ‘DIT is ook een Design Krant’ uitgegeven. Een krantje met interviews, updates, een plattegrond en aankondigingen voor de leukste feestjes!

ditisookdesign1 ditisookdesign2 ditisookdesign3

DIT feest gloeit
Een gloeiend feestje ter opening van Glow Next op Strijp-S. Daar is Toffey natuurlijk van de partij!

12240219_415782201955561_4784508454661639558_o

DIT is Taipei
DIT is niet alleen Eindhoven. Integendeel: DIT is ook Taipei! DIT is door de Taiwanese regering, Cultural Affairs en Brainport Development uitgenodigd om naar Taipei te komen om DIT door te ontwikkelen. Siem Nozza is als ‘designer in residence’ naar deWorld Capital Of Design gevlogen en heeft daar een super succesvolle nuleditie opgezet. Toffey droeg vanaf de zijlijn, als mental coach , social-media en websitebeheerder, haar steentje bij. DIT is very international!

dittaipai

Toffey doet DIT
Het takenpakket van Toffey bestond uit het projectleiderschap, conceptontwikkeling, subsidieaanvraag, branding, marketing en strategie. Met kernwoorden als verbinden, initiëren en inspireren creëert DIT een platform waar samenwerking ontstaat. De negen regels van het manifest vormen de basis van DIT. DIT is een proces. Daarom besloten we het proces inzichtelijk te maken. Op de website en social media zijn alle meetings met partners terug te vinden in korte video’s. Via de tijdbalk is het proces te volgen.

diteditie03

Conceptontwikkeling, website, branding, projectmanagement, marketing & strategie
Voor DIT ontwikkelden wij: concept, manifest, projectplan, huisstijl, website, content, aankleding, social media kanalen.

Partners
Voor DIT hebben wij samengewerkt met Extrema, ScherpOntwerp, Gemeente Eindhoven, TEDx, Dutch Design Week, Baltan Laboratories, VPRO Medialab, High Tech Campus, Rockstart, Brainport Park, Reframe Festival, VRMaster, Just Like Your Mom, Nul Zes, Barefoot Wine, Summerlabb, Broeinest, Jasper Snoek, Beerze Bier, Rabobank, Eindhoven365, Lars Forza, Groener Gras, Mud Magazine, Radio Royaal, Ketelhuis, Pastry Club, Plug In City.

Deel dit artikel:

Toggle This
  • logo-inlog
  • Burgemeester Brokxlaan 8-84, 5041 SB, Tilburg | koffey@toffey.nl | www.toffey.nl
    Niki +31 (0)6 45 21 11 26 | Nino +31 (0)6 36 33 67 21 | Laura +31 (0)6 51 21 60 85