Human Rights Tattoo

1 / 8
Andere projecten

1cm2 of your skin for human rights

Human Rights Tattoo is misschien wel het grootste levende kunstproject van de wereld. Sinds 2012 tatoeëert Human Rights Tattoo de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op 6773 mensen wereldwijd. Samen vormen de deelnemers een wereldwijde community en daar is Toffey onderdeel van.
Niki – nummer 46 – I
Nino – nummer 1559 – R

Around the world

Gegrepen door de grootsheid van het idee werkt Toffey sinds het allereerste begin mee aan Human Rights Tattoo. We gaan mee op reis en zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende campagne-uitingen, het algehele management van het project en PR.

Een onwaarschijnlijk project

Human Rights Tattoo is een initiatief van Sander van Bussel, kunstenaar en oprichter van kunstenaarscollectief Tilburg Cowboys en een goed voorbeeld van een onwaarschijnlijk project dat perfect past bij Toffey. De rijen die bij elk evenement ontstaan, waar ook ter wereld, tonen aan hoe digitale media bijdragen aan de universele verspreiding van een grandioos idee.

Een koffer vol verhalen

De moord op collega kunstenaar en mensenrechtenactivist Steven ‘Nyash’ Nygah in Kenia motiveerde Sander om Human Rights Tattoo te starten. Niki reisde met Human Rights Tattoo mee naar Nairobi (Kenia) en Johannesburg (Zuid Afrika), waar de roots van het project liggen. Er werd een documentaire over deze reis gemaakt: ‘Een koffer vol verhalen’.