fbpx

We dagen het
oude denken uit.

Toffey is officieel
Certified B Corporation
B Impact Score: 104.1

We dagen het
oude denken uit.

Toffey is officieel
Certified B Corporation
B Impact Score: 104.1

Campagnebeeld Bevrijdingsfestival
Bekijk ons werk →

Een gemeenschap van gelijkgestemden.

Met het behalen van de B Corp certificering voldoet Toffey aan de hoogste normen voor sociaal en duurzaam ondernemerschap.

Bij Toffey omarmen we de diversiteit. De kleurrijke ideeën, gezichten en dromen van mensen, merken en initiatieven die net als wij geloven dat samen zoveel meer is dan alleen. Dat gelijkheid het wint van gelijk hebben. En dat vrijheid allesbehalve vrijblijvend is. Wij zijn daarom supertrots dat we sinds november 2021 officieel het stempel B Corporation (of in het kort: B Corp) mogen dragen en daarmee onderdeel zijn van een groeiende, wereldwijde beweging van inmiddels ruim 5.500 bedrijven.

B Corps wenden de kracht van hun bedrijf aan om een positieve impact te maken op de wereld, met een goede balans tussen mens, planeet en winst. Op die manier worden op een holistische wijze de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf in kaart gebracht. Wat belangrijk is, is dat B Corps niet alleen zéggen dat ze een verschil maken: ze zijn geverifieerd omdat ze dat dóen. Toffey doorliep in ongeveer een jaar tijd met succes het B Impact Assessment en behaalde na een strenge beoordeling op vijf impactgebieden – bestuur, werknemers, klanten, gemeenschap en milieu – de status B Corp.

Campagnebeeld Dear Future,
Bekijk ons werk →

Campagnebeeld Dear Future,
Bekijk ons werk →

De initiatiefnemers
van vooruitgang.

Onder het motto ‘Using business as a force for good’ verenigt zich een club impactgedreven bedrijven over de hele wereld.

Eenvoudig gezegd is B Corp voor het bedrijfsleven wat Fairtrade-certificering is voor koffie. Gecertificeerde B Corps doen op een andere manier zaken. Samen, als een strijdvaardig collectief, zijn B Corps de drijvende kracht achter de verschuiving naar een nieuw soort economie, die beter is voor werknemers, beter voor gemeenschappen en beter voor het milieu.

Wat betekent het om deel uit te maken van deze community? De groeiende gemeenschap vertegenwoordigt de enige echte duurzame manier van zakendoen: je bedrijf gebruiken als een positieve kracht door zelf de verandering te zijn. De lijst met bedrijven die ons voorgingen is indrukwekkend. Patagonia, Auping, Fairphone, Tony’s Chocolonely, Dopper, Ben & Jerry’s, Seepje, WeTransfer en Triodos Bank zijn enkele van de gecertificeerde bedrijven die behoren tot de wereldwijde gemeenschap van ruim 5.500 B Corps.

Campagnebeeld Human Rights Tattoo
Bekijk ons werk →

Campagnebeeld Human Rights Tattoo
Bekijk ons werk →

Tegen de stroom in vorm geven aan morgen.

Als merkbouwers en campagnemakers zetten we ons in voor een eerlijke, vooruitstrevende, schone, inclusieve, groene en slimme wereld.

Wij zetten ons graag in om verschilmakers vleugels te geven. Dit doen we door actie te voeren voor ideeën die gezien moeten worden. Door vorm te geven aan merkwaardige initiatieven. En door zoveel mogelijk mensen stil te laten staan bij dingen die er écht toe doen. Zoals mensenrechten, vrijheid en gelijke kansen. Ideeën die mikken op een duurzame wereld. En initiatieven die kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen.

B Corp houdt ons door het terugkerende hercertificeringsproces scherp en helpt ons keer op keer de betere keuzes te maken. We kunnen niet wachten om te zien waar deze reis ons verder brengt. Maar, nog belangrijker, we weten dat we dit niet alleen kunnen bereiken. Het creëren van een betere toekomst is een teamprestatie. We hopen dat deze stap voor ons, ook jou zal inspireren om steeds opnieuw de betere keuze te maken. Als we je daarbij kunnen helpen, dan doen we dat graag!

De vragen in het B Impact Assessment zijn onderverdeeld in vijf Impact Areas: bestuur, werknemers, gemeenschap, milieu, en klanten. Wil je meer weten over de impact die Toffey per onderdeel maakt? Lees dan ons Impact Report.

B Impact Report — Toffey