Back
Event

Chew on This — Voedsel voor de geest

Makersevent
TextielMuseum, Tilburg

Chew on This

Dit was Chew on This editie #1! Samen met een club mooie mensen, makers en smaakmakers hebben we in het TextielMuseum onze tanden gezet in een heerlijk driegangendiner met voedsel voor de geest én het buikje. Chew on This is een initiatief van Toffey. We trakteren op een avondje uit met je hersenen aan en dagen het oude denken uit door je te voeden met nieuwe perspectieven. Deze keer stond het thema ‘kopieergedrag’ op het menu.

Fotografie: Nadia ten Wolde
Gang #1: Tienerkamers (Willeke Machiels)

Het thema ‘kopieergedrag’ bracht Willeke diep in de stinkende hormonale kamers van tieners, waar ze de balans tussen groepsdruk en het vinden van een eigen identiteit verkende. Daarop geïnspireerd serveerde chefkok Dries Michels een voorgerecht waar we werden uitgedaagd om te kiezen tussen nostalgisch tiener-smaak-pallet of het pad van de volwassene (dingen die groen zijn ook lekker vinden). Zo mocht iedereen zijn persoonlijke strijd uitvoeren tussen het zuur, bitter, vet en zout.

Gang #2: ‘Kopieergedrag’ (Job van Etten)

Hoe kun je als maker uniek zijn? En is het überhaupt mogelijk om iets te maken wat nog nooit is gemaakt? Vanuit die verlammende vragen maakte videomaker Job van Etten een heerlijke nieuwe video die vrede sluit met het feit dat alles al gemaakt is en de deur openzet om te gaan maken wat nog niet gemaakt is. Diezelfde ingrediënten gebruikte chefkok Dries voor zijn hoofdgerecht. Iedereen krijgt hetzelfde bord gepresenteerd, maar met drie verschillende sausjes mochten alle gasten hun eigen meesterwerkje (af)maken.

Gang #3: Natuurrampen (Tsjisse Talsma)

Net zoals de natuur zichzelf vernieuwt door afbraak en opbouw, volgt het creatieve proces eenzelfde cyclus. Dit uitgangspunt vormde de basis voor een oogstrelend werk van Tsjisse Talsma dat je zintuigen verwart op de meest positieve manier. Een liefdesbrief aan de Romantiek met een geheel eigentijdse invulling. Opbouw en vernietiging lag ook aan de basis van Dries’ slotstuk: een gerecht dat kapot gemaakt moest worden voordat je ervan kon proeven. Een grappig en speels gerecht, helemaal in het straatje van deze topchocolatier.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Samen met onze beeldmakers brengen we de hoofden en harten van jouw publiek op hol. Meer weten? Mail goedele@toffey.nl of bel 013 – 369 95 16.

Makersevent
TextielMuseum, Tilburg

Chew on This

Dit was Chew on This editie #1! Samen met een club mooie mensen, makers en smaakmakers hebben we in het TextielMuseum onze tanden gezet in een heerlijk driegangendiner met voedsel voor de geest én het buikje. Een avond gevuld met prachtige beelden, geniale gerechten en veel liefde. Chew on This is een initiatief van Toffey. We trakteren op een avondje uit met je hersenen aan en dagen het oude denken uit door je te voeden met nieuwe perspectieven. Deze keer stond het thema ‘kopieergedrag’ op het menu. Drie beeldmakers en één chefkok hebben hun hersenpannen laten overborrelen en binnen hun discipline speciaal werk gecreëerd om onze zintuigen en grijze massa aan het werk te zetten.

Fotografie: Nadia ten Wolde
Gang #1: Tienerkamers (Willeke Machiels x Dries Michels)

Het thema ‘kopieergedrag’ bracht Willeke diep in de stinkende hormonale kamers van tieners, waar ze de balans tussen groepsdruk en het vinden van een eigen identiteit verkende. Daarop geïnspireerd serveerde chefkok Dries Michels een voorgerecht waar we werden uitgedaagd om te kiezen tussen nostalgisch tiener-smaak-pallet of het pad van de volwassene (dingen die groen zijn ook lekker vinden). Zo mocht iedereen zijn persoonlijke strijd uitvoeren tussen het zuur, bitter, vet en zout.

Gang #2: ‘Kopieergedrag’ (Job van Etten x Dries Michels)

Hoe kun je als maker uniek zijn? En is het überhaupt mogelijk om iets te maken wat nog nooit is gemaakt? Vanuit die verlammende vragen maakte videomaker Job van Etten een heerlijke nieuwe video die vrede sluit met het feit dat alles al gemaakt is en de deur openzet om te gaan maken wat nog niet gemaakt is. Diezelfde ingrediënten gebruikte chefkok Dries voor zijn hoofdgerecht. Iedereen krijgt hetzelfde bord gepresenteerd, maar met drie verschillende sausjes mochten alle gasten hun eigen meesterwerkje (af)maken.

Gang #3: Natuurrampen (Tsjisse Talsma x Dries Michels)

Net zoals de natuur zichzelf vernieuwt door afbraak en opbouw, volgt het creatieve proces eenzelfde cyclus. Dit uitgangspunt vormde de basis voor een oogstrelend werk van Tsjisse Talsma dat je zintuigen verwart op de meest positieve manier. Een liefdesbrief aan de Romantiek met een geheel eigentijdse invulling. Opbouw en vernietiging lag ook aan de basis van Dries’ slotstuk: een gerecht dat kapot gemaakt moest worden voordat je ervan kon proeven. Een grappig en speels gerecht, helemaal in het straatje van deze topchocolatier.

Meer weten? 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Samen met onze beeldmakers brengen we de hoofden en harten van jouw publiek op hol. Meer weten? Mail goedele@toffey.nl of bel 013 – 369 95 16.