fbpx

Om je groene vingers
bij af te likken.

Moes wordt een daktuin met een dakcafé. En een dakcafé met een daktuin. En een daktuin met een dakwinkel. Een stadsjungle, smaakexplosie, groenoase, chillspot en huiskamer. Een plek waar je, heel natuurlijk, vanzelf een stukje groener wordt. Waar je ontdekt hoe we deze vergroening samen wereldkundig gaan maken. En waar duurzaam genieten een nieuwe betekenis krijgt. Moes is er voor de groene vingers. En voor wie er zijn vingers bij af wil likken. Een mengelmoes van mensen, werelden, ideeën en gebruiksfuncties. De vruchtbaarste voedingsbodem voor groen genieten in hartje Tilburg.

De leefbare stad van de toekomst

Wat Moes betreft is het tijd om de verbinding tussen stad, natuur, voedsel en de verduurzaming daarvan te herstellen. Mirjam en Sam hebben besloten om er op eigen initiatief voor te gaan door de eerste publiek toegankelijke daktuin van Tilburg te realiseren. Een daktuin waarop groente en fruit worden verbouwd en bijen gehouden. Waar bewoners, studenten en bezoekers samenkomen voor aanstekelijke beleving: een inhoudelijk programma, kleinschalige evenementen en een hapje en drankje. Een plek waar onbewust ieders kijk op de wereld eens flink wordt opgeschud.

Illustratie: Nop Mercx |  Fotografie: Clear Fotografie

Daarom daktuinen

Daktuinen geven een veelzijdig antwoord op een verscheidenheid aan uitdagingen en belangen. Ze zorgen voor klimaatadaptatie: het bufferen van water bij tropische regenbuien en het verkoelen van de stad bij extreme hitte. De daktuin draagt bij aan de biodiversiteit in de (versteende) stad door een aantrekkelijke plek te creëren voor insecten, vogels en andere dieren. Groen doet ons mensen goed.  Een belangrijke missie die wij bij Toffey graag mee aangaan.

Verschilmakers vleugels geven

Je komt niet snel twee ondernemers tegen die enthousiaster zijn dan Mirjam en Sam. Juist doordat Mirjam en Sam op sommige vlakken elkaars tegenpolen zijn, is er vuurwerk. En die energie stroomt linea recta door naar de daktuin. Toffey is sinds het allereerste idee betrokken en voedt en stuurt de plannenmakerij. Van concept en strategie tot identiteit en campagne. We zijn fan van Moes en brengen het merk mee tot bloei.

So what’s next?

Wij kunnen niet wachten tot de opening van Daktuin Moes! Maar voordat het zover is, moet nog wel de financiering rond gekregen worden. Wil jij een bijdrage leveren aan de realisatie van Daktuin Moes? In het voorjaar van 2023 gaan we crowdfunden. Dat betekent dat we op zoek gaan naar mensen die mee willen investeren. Blijf op de hoogte via www.daktuinmoes.nl.

Meer weten over dit project?