fbpx

De
verkiezingen
& ik.

De gemeenteraadsverkiezingen. Een ver van je bed show? Als jij niet stemt, dan klinkt iemand anders stem twee keer zo hard. Wil je een betaalbare woning? Meer cameratoezicht in de stad? De wietteelt legaliseren? Meer geld naar kunst en cultuur? Of precies het tegenovergestelde? Samen met De Krakers en T*Agency voeren we campagne voor de verkiezingen, zodat alle jongeren in Tilburg opstaan voor wat zij belangrijk vinden.

De Verkiezingen & Ik

Grijp de macht. Ga stemmen.

Onder de kapstok ‘De Verkiezingen & Ik’ nemen we álle communicatie over de verkiezingen richting (en door!) jongeren samen. We zetten de gevestigde orde af tegen de belevingswereld van jongeren. Op www.deverkiezingenenik.nl brengen we alles bij elkaar: video’s, podcasts, meer informatie, stemlocaties en stemhulp. Zo claimen we de verkiezingen en grijpen we samen met de jongeren uit Tilburg de macht.

Fotografie: Simone Michielsen  |  Video: Fabel Film  |  Samen met: T*Agency & De Krakers

Mijn toekomst & ik.

‘Als ik denk aan stemmen, dan denk ik aan mannen en vrouwen in pakken met macht. Denk ik aan nieuwe regels die vooral goed uitpakken voor de oudere generaties. Ik snap dat jongeren twijfelen om te gaan stemmen. Ik snap dat de politiek niet aanspreekt. De politici spreken niet onze ‘language’. Maar doe je research en kijk waar je op aan gaat, zodat je inbreng kan geven. Alle kleine beetjes helpen.’

– Daniel (21), social worker, rapper en muzikant

Theo & Theo.

In Tilburg hebben we iets te vinden van onze politiek. Burgemeester Theo Weterings en rapper T.O. gaan met een microfoon het Spoorpark in om te peilen wat het woord op straat is. We juichen jouw kritische houding toe. ‘What’s in it for me?’ is een logische vraag. Een vraag die we richting de verkiezingen mét je beantwoorden. Zo zorgen we dat alle jongeren in Tilburg weten wat er te kiezen valt.

De Verkiezingen & Ik

Meer weten over dit project?