fbpx

Dit is mijn Noord.

Talent wordt geboren in Noord. ForwArt start een beweging. Samen helpen we elkaar en Tilburg Noord vooruit door de kracht van kunst en cultuur. ForwArt verkent, ontdekt, ontwikkelt, ondersteunt en toont talent. Samen laten we Noord shinen en geven we de wijk kleur. Claim je plek, pak je podium. Sluit je aan bij de beweging, want dit is jouw Noord.

Van buitenbeentjes
naar rolmodellen

Cultuur is belangrijk voor de sociale cohesie in een stad en met name podiumkunsten bieden een uniek platform voor de uitwisseling van multiculturele achtergronden. In die context ondersteunt ForwArt jongeren bij complexe maatschappelijke uitdagingen.

Moving forward with
the power of art

ForwArt werkt met een subsidie van 4,2 miljoen euro van de Europese Commissie. De subsidie wordt toegekend vanuit het Urban Innovative Actions Initiative (UIA). Een Europees fonds dat ingezet wordt voor het oplossen van stedelijke problematiek met innovatieve oplossingen. De Tilburgse beweging wordt gevormd door de Gemeente Tilburg, FashionClash, Corpo Máquina, Het Zuidelijk Toneel, R-Newt, Politie, WonenBreburg, BPD, VolkerWessels, ROC, Omroep Tilburg en Tranzo (Tilburg University). Aan Toffey de taak om ál die partners binnen één communicatiestrategie te laten communiceren.

Grote meerstemmigheid

Toffey is de komende jaren de vaste communicatiepartner van het project. Als een van de eerste stappen ontwikkelden we een huisstijl handboek. Een toegankelijke en begrijpelijke communicatieve basis waarmee jongeren, partners en het brede publieke domein over ForwArt kunnen communiceren. Deze communicatieve lijn is meerstemmig, voortdurend in ontwikkeling en altijd in beweging. Net zoals ForwArt en Tilburg Noord. To be continued dus!

Meer weten over dit project?