fbpx

Applaus voor
de helden.

De Helden van Helmond zijn aanpakkers. Altijd druk in de weer om onze stad mooier, groener, slimmer, socialer en eerlijker te maken. Gewapend met goede ideeën, acties en initiatieven dragen ze ook nog eens bij aan het behalen van de Global Goals. Dat zijn de 17 wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. Die doelen klinken Heel Groot en Heel Belangrijk. En dat zijn ze ook. Vandaar dat gemeente Helmond al deze helden bedankt met een oorverdovend applaus en een welverdiend plekje in de spotlights. Een campagne die inspireert om de held in jezelf te ontdekken.
Gemeente Helmond

Maak kennis met de
Global Goals

We willen natuurlijk allemaal een eerlijkere verdeling van welvaart en welzijn. Een schonere, gezondere en veiligere wereld. Kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid en duurzame steden. Maar met toekijken en niks doen komen we er niet! Om duurzame ontwikkeling wereldwijd op de agenda te zetten, hebben de Verenigde Naties daarom 17 Global Goals opgesteld. Dit zijn wereldwijde duurzaamheidsdoelen die in 2030 (grotendeels) behaald moeten zijn. En het mooie is: iedereen, ja, iedereen kan meehelpen om de eindstreep met succes te halen.

Fotografie: Willeke Machiels  |  Video’s: Fabel Film

Helden van Helmond gezocht

Samen gaan we op zoek naar de wereldverbeteraar – groot of klein – om de hoek. Wie wil jij op een voetstuk zetten? Een sociaal bevlogen Helmonder die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Een dappere inwoner die volgens jou een onbetwiste held is? Inwoners van Helmond worden uitgenodigd deze aanpakkers te nomineren. Elke held die zich inzet voor één (of meer) Global Goals, krijgt van ons het prachtige Helden van Helmond heldenspeldje thuisgestuurd. Zo kan iedereen zien dat deze Helmonder van aanpakken weet.

Held.

Samen slaan we de handen in elkaar voor iedereen die zijn of haar handen uit de mouwen steekt. Voor de ondernemer die duurzame keukenbladen fabriceert. Voor de taalmaatjes, de vrijwilligers van de buurttuin en de dierenambulance. Maar ook voor Gerda die elke ochtend een rondje gaat wandelen omdat dat zo goed is voor haar gezondheid. We bedanken ál deze helden. Met een applaus en een spotlight. Zo maken we heel Helmond trots en inspireren we iedereen om ook een steentje bij te dragen.

Meer weten over dit project?