fbpx

City Hacks &
Art Take-overs.

Het is hoogzomer. Na de kermis en een bomvol evenementenseizoen is de Tilburgse binnenstad in diepe rust. Er is behoefte aan reuring. En dan is er Kaapstad; City Hacks & Art Take-overs. De Tilburgse binnenstad wordt een weekend lang gekaapt door kunstenaars. De stad wordt omgekeerd en de wereld opnieuw bevraagd. Vastgeroeste ideeën worden bevochten met creativiteit en verwondering.

Kaapstad kickstart de dialoog

Naast verwondering is ook verwarring één van de wapens van Kaapstad. Bewuste bezoekers en toevallige passanten worden – altijd met een glimlach – voortdurend op het verkeerde been gezet. Om hen ondertussen te laten nadenken over allerlei wezenlijke, grappige en onverwachte vragen. We claimen de openbare ruimte op een sympathieke manier, niet met prikkeldraad. Zo laten we mensen zich opnieuw verwonderen over dat wat ze vanzelfsprekend waren gaan vinden. Nodigen we ze uit om mee te spelen en te ontdekken.

Een nieuw icoon

Regels zijn regels, maar als je ze een beetje buigt glip je er tussendoor. Als onderdeel van het kernteam werden we uitgedaagd om een concept te bedenken voor een nieuw, gratis toegankelijk stadsevenement met internationale allure en de potentie om uit te groeien tot een icoon voor de stad. Met creativiteit en een kapersmentaliteit wisten we met een klein team met succes een nieuw evenement in een verzadigde festivalmarkt neer te zetten. We maken creatief gebruik van de stad, de mensen en de dingen. Verwondering is ons doel. Charme, humor en de omkering van het alledaagse zijn onze wapens. Maar, we laten de stad achter zoals we hem gevonden hebben want Kaapstad is een tijdelijke overname.

Meer weten over dit project?